Gode værktøjer til dit SEO arbejde

on

SEO kan godt virke komplekst at kaste sig over, og vil man have det optimale ud af arbejdet med søgemaskineoptimering, er man nødt til at bruge en række forskellige programmer. Det er både til at spore brugeradfærd, tjekke placeringer, tjekke links og tjekke generel omtale på internettet. Men hvor skal man starte, og hvilke programmer er gode at bruge? Det kommer vi med vores bud på her!

Screaming Frog

Screaming frog er et værktøj, der tjekker din hjemmesides indhold, og om der er tekniske fejl med mere. Du kan også bruge Screaming Frog til at tjekke op på, om du har problemer med duplikeret indhold i dine sidetitler, meta beskrivelser osv, ligesom du også kan se, hvis du har problemer med 404 sider på hjemmesiden.

Google Search Console

Google Search Console er googles eget værktøj til webmastere. Du kan i Search Console uploade et XML sitemap af din hjemmeside, så du er sikker på at dit website indekseres korrekt.  Ønsker du ikke at investere i et linkværktøj alla Ahrefs eller Majestic, så kan du faktisk også se dine indgående links i Search Console. Det er bare ikke altid, den er lige hurtig til at fange det, og derfor kan det give mening med et betalt værktøj. Du kan sidst også se, hvor mange eksponeringer, du får og hvordan dine kliks, CTR med mere stiger i takt med bedre placeringer.

Ahrefs

Ahrefs er et fantastisk værktøj til at tracke, hvilke indgående links du har til din hjemmeside. Ahrefs fungerer sådan, at den crawler internettet som Google gør, og så følger den alle links. Der kan godt gå lidt tid før dine links bliver fanget i Ahrefs. Sidst men ikke mindst kan du få et godt overblik over din linkprofil i forhold til domænestyrke, ankertekster med mere. Du kan også slå andre hjemmesider op, så du kan finde ud af, om det er værd at jagte et link.

Ranktracking

Alfa omega for dit SEO arbejde er, at du kan tracke dine placeringer og fremgangen/tilbagegangen i dit arbejde. Selvfølgelig kan du vælge at søge manuelt og den vej igennem finde frem til, hvordan du ligger placeret. Det er dog de færreste, der har tid til det, og i dag, hvor mobile placeringer får større og større betydning, er du nødt til at have en ranktracker. Gode eksempler på trackere, som du kan starte med er Proranktracker, Serplab samt Accuranker.

Held og lykke med dit SEO arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *